Aankomst in Split


Donderdagavond, 22:00. Polygoonjournaal: “De reizigers, Martin de Boer uit het Drentse Zuidlaren en Mark Winters uit het eveneens in Drente gelegen plaatsje Eelderwolde, kregen een heldenonthaal op het perron van Split. Een bonte menigte had zich verzameld in deze voormalig Joegoslavische badplaats om een glimp te kunnen opvangen van deze twee ferme Hollandse knapen, die een eerder niet voor mogelijk gehouden onderneming tot zulk een knap einde wisten te brengen.”

Het woord ‘held’ is aan devaluatie onderhevig. Als je een band kan plakken of een boterham kunt smeren kom je al in aanmerking voor dit predicaat. Dus ben je een held als je jezelf en je bagage gedurende drie dagen laat vervoeren van A naar B? Het voelde gisteravond toch wel even zo, door de enthousiaste ontvangst door onze collega’s. Maar het is natuurlijk van de zotte dat een treinreis door Europa zo’n onderneming moet zijn. 

Ons verhaal is nog niet af. In dit reisverslag komen we later nog terug op onze voorbereiding van de trip. En dan hebben we ook nog de terugreis voor de boeg. Over twee dagen vertrekken we.

#zinin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sporen wij of toch niet? De conclusies.

Opgesplitst

Ein Feld brennt