Terug naar Nederland


Tijdens ons verblijf in Split spraken we veel collega’s die ons reisblog met interesse (en/of leedvermaak) hebben gevolgd. Er waren er bij die zich er over verbaasden dat we na onze ervaringen van de heenreis ook weer met de trein terug zouden reizen. Jazeker wel: je reist duurzaam of niet, en wij gaan ‘all the way’. 

Vandaag beginnen we aan de terugreis. We zijn uitgezwaaid door een afscheidscomité: onze collega Raoul. (Het ontvangstcomité, drie dagen geleden, was iets talrijker, maar een kniesoor die daarover zeurt.) Inmiddels zitten we in de trein naar Zagreb. Een rit van zes uur.

We schommelen langzaam maar gestaag richting Zagreb. Geen stroom, geen restauratie en geen wifi, maar met volle powerbanks en, mannen als we zijn, met broodjes voor onderweg, halen we dat vast.

Later vandaag hopen we in de nachttrein naar München te stappen. Deze keer met een volwaardige slaapcabine, inclusief een fatsoenlijk ontbijt.

Next stop: Zagreb Glavni Kolod Train Station.

Reacties

  1. Stiekem hoop ik dat jullie hier of daar nog wat vertraging oplopen en nog wat extra artikeltjes publiceren... Maar goede reis en wel thuis!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sporen wij of toch niet? De conclusies.

Opgesplitst

Ein Feld brennt