Ontspoord


Omdat we in Frankfurt zagen dat de IC naar München ook vertraging had, zijn we gaan rennen naar een stoptrein naar Mannheim, in de hoop daar een eerdere trein naar München te kunnen nemen. Dat was een misrekening: de vertraagde IC in naar München heeft ons ingehaald. We koersten daardoor aan op aankomst in München om 0:27 uur, een uur te laat. Maar heel misschien staat de IC straks nog in Mannheim dachten we nog. Alle treinen in Duitsland lijken vandaag namelijk te zijn vertraagd.

Vanuit de stoptrein leek een barmhartige conducteur onze redding te worden. Na de app ‘DB Navigator’ uitvoerig te hebben geraadpleegd wist hij ons eerst te vertellen dat onze missie kansloos was, om daarna alles in het werk te stellen om deze alsnog te laten slagen. Vlak voor station Mannheim kreeg hij telefonisch contact met een conducteur in de trein met bestemming München. Of hij op twee knappe Holländer met rugzakken wou warten. Wij hoefden alleen maar van perron 9 naar 5 te rennen. Het werd krap, maar bovenaan de trap van perron 5 aangekomen stond de Zug er nog! Nu de deur nog even openen… 

Tien seconden die een eeuwigheid leken. Alle knoppen ingedrukt, erop geslagen, hard geschreeuwd en toen … reed de IC naar München langzaam richting München. Zonder ons.

En nu zitten we in een hotelkamer in Mannheim. Om half één nog een hotel vinden in München leek ons een brug te ver. 

Treinen, je moet ervan houden. Morgen verder.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Sporen wij of toch niet? De conclusies.

Opgesplitst

Ein Feld brennt